ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Μπριζόλες από 3D εκτυπωτή: “Ένας εκτυπωτής, μία αγελάδα”

Συνθετικό κρέας που μοιάζει σαν αληθινό, κατασκεύασε μία ισραηλινή εταιρεία με το όνομα Redefine Meat. Είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται κρέας με τον τρόπο αυτό. Η μπριζόλα, "τυπώθηκε" σε 3D εκτυπωτή, μοιάζει να προέρχεται από κάποιο ζώο και περιέχει ιστούς όπως λίπος και κρέας, που μοιάζουν με αληθινούς - είναι όμως φυτικής προέλευσης.

Μπριζόλες από 3D εκτυπωτή: “Ένας εκτυπωτής, μία αγελάδα”
"Σε εκατό χρόνια από σήμερα, τα παιδιά μας θα βρίσκουν σοκαριστικό το γεγονός πως χρειαζόταν να μεγαλώνουμε και να σκοτώνουμε ζώα για να τα φάμε"

Η εταιρεία με έδρα την πόλη Ρεχοβότ, ιδρύθηκε το 2008, από τον (νυν χορτοφάγο) Eshchar Ben-Shitrit, ο οποίος δήλωσε για το εγχείρημά τους πως το σημαντικό δεν είναι να πετύχουν το σχήμα, αλλά την υφή του κρέατος και την σωστή γεύση. Σημείωσε πως στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα μόρφωμα με διαφορετικούς τύπους “βιο- μελανιού” για την εκτύπωση, που να μοιάζει με αίμα, λίπος και μυς. Η εταιρεία αναφέρει πως το κρέας αυτό χρειάζεται 90% λιγότερο νερό, 95% λιγότερο χώμα και προκαλεί 90% λιγότερα αέρια του θερμοκηπίου για να παραχθεί, σε σχέση με το κανονικό κρέας. Ο Αλεξέι Τόμσοφ είναι υπεύθυνος της εταιρίας για το μείγμα των συστατικών και αναφέρει: “Αναλύουμε τα συστατικά αυτά που κάνουν τέλειο ένα steak. Και μετά σκεφτόμαστε πως θα το φτιάξουμε σε συνθετική βάση. Τρία είναι τα κύρια συστατικά: μυϊκή δομή, αίμα και λίπος. Αυτά προσπαθούμε να κατασκευάσουμε για να έχουμε μια τέλεια, όμορφη μπριζόλα”. Όπως γράφει το περιοδικό Goodnet, το κρέας από εκτυπωτή ίσως να αρχίσει να σερβίρεται σε εστιατόρια και μέσα στο 2021. Για την ακρίβεια, φέτος αναμένεται να εγκατασταθούν οι εκτυπωτές στα καταστήματα, να γίνουν οι δοκιμές και από του χρόνου να αρχίσει να εκτυπώνεται το κρέας, ώστε να μαγειρεύεται και να σερβίρεται στους πελάτες.

Ο Μπεν Σιτρίτ δηλώνει πως “μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα μοντέλο 3D, για ένα εντελώς διαφορετικό είδος κρέατος χρησιμοποιώντας τον ίδιο εκτυπωτή, την ίδια διαδικασία και τα ίδια υλικά, ενώ στην παραδοσιακή παραγωγή τροφίμων, για να γίνει αυτό χρειάζεται πολύ μεγάλη διαδικασία και προσαρμογές. Επίσης μπορούμε να ρυθμίσουμε την εκτύπωση, ώστε ένα κρέας να βγει πιο μαλακό, πιο σκληρό, πιο ζουμερό, πιο σκληρό, με περισσότερο ή λιγότερο λίπος και πολλά άλλα. Μόνο με το πάτημα ενός κουμπιού”. “Πιστεύουμε πως τα επόμενα 20 χρόνια θα δούμε ένα μεγάλο ρεύμα υπέρ της αντικατάστασης των ζώων στην αλυσίδα παραγωγής τροφίμων. Το ίδιο θα γίνει με τα αυγά, τα γαλακτοκομικά και άλλα. Βέβαια, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το κρέας”. “Σε εκατό χρόνια από σήμερα, τα παιδιά μας θα βρίσκουν σοκαριστικό το γεγονός πως χρειαζόταν να μεγαλώνουμε και να σκοτώνουμε ζώα για να τα φάμε” προσθέτει.

 πηγη 

 ...........................................................

ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΙΣ...ΛΕΝΕ...
ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ...ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΥΝΘΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΕΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΗΣ Η ΑΛΛΗΣ ''ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ'' ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ...;;

ΟΤΑΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΤΡΩΜΕ...
ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ
Η ΕΝΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΙ Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΛΑΝΩΝ ΤΩΝ ''ΑΛΛΩΝ'' ΓΙΑ ΕΜΑΣ...

Η ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ
ΑΠΟ ΟΤΙ ΝΟΜΙΖΑΜΕ...

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ-Ε.ΣΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΕΓΚΑΙΡΑ ΚΙ ΕΓΚΥΡΑ
ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια